szeged toastmasters klub

Spice UP...!

Division Contest 2020

Vedd fel a legkényelmesebb pozíciót a kanapédon és szurkolj a jövő vezetőinek, előadóinak!

2020. május 2.

A verseny online kerül megrendezésre

Siess, a helyek száma korlátozott, 100 főre limitált

Fűszerezd meg az életedet és csatlakozz hozzánk a Spice Up…! Toastmasters Online Division Versenyen. Gyere nézőként, bátran vállalj szerepet, és szurkoljunk együtt a versenyzőknek, hisz közülük kerül ki, kik képviselhetik hazánkat a hét ország részvételével zajló Toastmasters District beszédversenyen. A District verseny legjobbjai jutnak ki a Párizsban megrendezésre kerülő világbajnokságra.

A verseny kezdetéig hátralévő idő

  • 00Nap
  • 00Óra
  • 00Perc
  • 00Másodperc

a verseny

Kettő különböző nyelven hallgathatsz meg – inspiráló beszéd témában – beszéd és beszéldértékelő versenyeket.

Magyar nyelven

5-5 versenyző indul a magyar nyelvű beszéd és beszédértékelő versenyen. A világbajnokságra csak angol nyelvű beszéddel lehet kijutni, így a győztes viheti haza a magyar bajnoknak járó elismerést és trófeát.

Angol nyelven

5-5 versenyző indul az angol nyelvű beszéd, illetve beszédértékelő versenyen. Közülük az első kettő jut tovább a District versenyre, ahol a legjobbaknak esélyük van megmérkőzni a párizsi világbajnokságon.

helyszín

Az otthonod legkényelmesebb kanapéja

A kialakult helyzetre való tekintettel – a Toastmasters történetében először – a verseny online kerül megrendezésre!

Verseny a szobádban

A versenyt a Zoom szoftver segítségével tartjuk meg, mely lehetőséget ad webináriumok és online találkozók megtartására.

Nem használtad még a szoftvert? Ne aggódj, küldünk Neked útmutatót a szoftver használatáról még a verseny előtt.

Mivel a helyek száma korlátozott, fontos, hogy regisztrálj a Jelentkezés űrlapon keresztül. A megadott e-mail címre küldjük el, hogyan tudsz majd bekapcsolódni a versenybe.

A változás eredménye a győzelem

A kialakult helyzet mindenki életébe változást hozott.

Két út van, és azt Te döntöd el, hogy melyikre lépsz rá. Azt választod, ami előre visz, vagy azt, ami egy helyben tart.

Soha, de soha ne hagyd abba a tanulást, ne zárd el magadtól a fejlődés, ezáltal a változás lehetőségét.

Büszkén mondhatjuk, hogy a kihívásnak eleget tettünk. Ez a verseny sem jöhetett volna létre, ha nem alkalmazkodunk a változáshoz.

Nézd meg Te is!

Jelentkezz!

Légy részese a változásnak!

Légy részese a győzelemnek!

Agenda

Időpont
Program
Beszélő
9:00 - 10:00
Tájékoztató szerepvállalóknak
10:00 - 10:15
Megnyitó
Bóné Ágnes
10:15 - 10:30
Keynote Speech
Somogyi Balázs
10:30 - 11:05
Beszédértékelő verseny magyarul
11:05 - 11:10
Átvezető
11:10 - 12:00
Nemzetközi beszéd verseny magyarul
12:00 - 12:05
Eredményhirdetés
12:00 - 13:30
Ebédszünet
13:30 - 14:30
Tájékoztató szerepvállalóknak
14:30 - 14:45
Megnyitó
Fodor Klaudia
14:45 - 15:00
Keynote Speech
Seres Erika
15:00 - 15:35
Beszédértékelő verseny angolul
15:35 - 15:40
Átvezető
15:40 - 16:30
Nemzetközi beszéd verseny angolul
16:30 - 16:35
Eredményhirdetés
16:35 - 17:30
Kapcsolatépítés

Jelentkezés

A részvétel ingyenes!

Regisztráció lezárult

Akár versenyző, akár néző leszel, mindenképpen regisztrálj, hogy lássuk a résztvevők számát.

Jelentkezés menete
1. Töltsd ki a regisztrációs űrlapot

Akár versenyző, akár néző leszel, töltsd ki az űrlapot, majd kattints az “Ott leszek” gombra

2. E-mailben véglegesítsd a jelentkezésed

Kapsz egy visszaigazoló e-mailt. Az e-mail tartalmaz egy Google űrlapot. Kérünk töltsd ki, és küldd vissza Számunkra a regisztráció véglegesítéséhez. Ezen az  űrlapon jelentkezhetsz segítőnek a verseny lebonyolításához.

3. Jelöld biztonságosnak az e-mail címünket

A későbbiekben e-mailben küldjük el az online versenyszoba elérhetőségét, ezért figyeld a Tőlünk érkező e-maileket, hogy le ne maradj róla.

Próbáld ki magad szerepvállalóként

Ahhoz, hogy a Verseny sikeresen és akadálymentesen megvalósuljon, nélkülözhetetlenek a szerepvállalók! Kérünk benneteket, hogy jelentkezzetek szerepvállalónak! Ez egy nagyszerű lehetőség, hogy otthonról, kényelmesen kipróbáld magad az alábbi szerepek egyikében. Kedvcsinálóként összegyűjtöttük, hogy az egyes szerepvállalóknak mi pontosan a feladatuk.

Ceremóniamester

Bátran jelentkezz erre a szerepre, ha jó a beszélőkéd és szóval tudod tartani a várakozó közönséget. A ceremóniamester a váróteremben (ahova a zoom linkkel lépsz be) szórakoztatja a közönséget, amíg a versenyzők a versenyteremben készülnek (beállítják a kamerát, a hangot és megismerik a versenyszabályzatot), és amíg a bírók a bírói teremben kapják meg a tájékoztatást. Ha mindenki kész van és a verseny kezdődhet, akkor a Zoom mester átteszi a közönséget a váróteremből a versenyterembe. Ezt követően a ceremóniamesternek nincs más feladata, csak élvezni a versenyt a versenyteremben.

Teremőr

2 teremőrre van szükség, ha váratlanul az egyik technikai okok miatt lekapcsolódik a Zoom-ról. A fő teremőr feladata a Felkészülési teremben van, ahol az értékelők írják a visszajelzéseiket a célbeszélőnek. Ha letelt az 5 perc felkészülési idő, a teremőrnek az a feladata, hogy figyelje az értékelőket, hogy a lapjukat a kamera előtt tartják két kézzel, miközben a szemükkel a kamerába néznek. A teremőr az utolsó értékelővel kerül vissza a versenyterembe. A szerep vállalása feltételhez nem kötött.

Szavazatszámláló

A szavazatszámláló felelős a bírói szavazatok megszámolásáért és a főbíróval együtt véglegesíti azokat. A szerep vállalása feltételhez nem kötött.

Főbíró

A főbíró fogja össze a bírói csapatot. Tájékoztatót tart nekik a verseny előtt, illetve azt megelőzően minden szükséges dokumentumot a rendelkezésükre bocsát. Szavazati joga nincs, ő azért felel, hogy minden az előírás szerint történjen a versenyen. Az adott versenyt követően a szavazatszámlálóval együtt véglegesítik a szavazatokat és elkészítik az okleveleket. A szerep vállalása feltételhez kötött: a régi rendszer szerinti 6 beszéd, a Pathway szerinti level 2 teljesítése.

Bírók

A bíró adott szempontrendszer alapján értékeli a beszélőt és az értékelőt. A bíró néma és láthatatlan. Nem használhat webkamerát, háttérképet és a nevét sem írhatja ki. Judge 1/2/3/4/5/6 szerepel a neve helyett. A szerep vállalása feltételhez kötött: a régi rendszer szerinti 6 beszéd, a Pathway szerinti level 2 teljesítése.

Időmérő

2 időmérőre van szükség. Az egyik időmérő végig a versenyteremben van jelen és virtuális háttérképpel mutatja az idő múlását 5-6-7 percnél (zöld - sárga - piros). A másik időmérő az értékelőkkel van a felkészülési teremben, és méri az 5 perc felkészülési időt. A két időmérő a háttérben egyeztet a beszélők idejéről. A szerep vállalása feltételhez nem kötött.

Target speaker/célbeszélő:

A személye titkos, hiszen ő az, aki a beszédével alapot ad az értékelési versenyen résztvevőknek. A szerep vállalása feltételhez nem kötött.

Gyakran ismételt kérdések

Toastmasters egy nonprofit oktatási szervezet, amely kiváló lehetőséget biztosít készség- és képességfejlesztésére az eredményes kommunikáció és a hatékony vezetés területén. A világ 142 országában több mint 15 900 Toastmasters klub működik.

A Toastmasters tagjai klubokba szerveződnek, a klubtalálkozók során különféle szerepeket vállalnak. A Tanösvények nevű kiváló oktatási program segíti őket abban, hogy hathatósan előmozdítsák saját maguk és társaik fejlődését. A klubok barátságos és támogató környezetet biztosítanak a tagok számára, és szívesen fogadnak új érdeklődőket.

A megmérettetésre, azaz a versenyen való részvételre igen, de nézőként bárkit szívesen látunk.

A Toastmasters International minden év tavaszán meghirdeti a nemzetközi beszéd- és értékelésversenyt.

A verseny hivatalos nyelve az angol, de a hazai klubok tagjai anyanyelven is megmérkőznek egymással. A verseny angol nyelven egészen a világbajnokságig, magyar nyelven az országos döntőig tart.

Mi magyarok a 110-es körzet “A” divíziójába tartozunk, Horvátországgal együtt. Ebben a divízióban 23 aktív Toastmasters klub van.

A 23 klub 5 területre van felosztva. Egy-egy területben 4-5 klub van.

Első körben a klubok tartanak egy házi versenyt, ahol a legjobb jut a területi versenyre. A területi versenyen a terület klubjainak győztesei mérettetik meg magukat, és a legjobb jut az országos döntőbe.

Az országos döntőben tehát az ország 5 legkiválóbb beszélői versengenek a magyar bajnoki címért, vagy a továbbjutásért angol nyelven a körzeti versenyre. A körzet 7 országot foglal magába: Magyarország, Horvátország, Csehország, Szlovákia, Románia, Ukrajna, Moldávia. Ezek 4 divízióba rendeződnek. A körzeti versenyen a 4 divízió legjobbjai állnak a színpadra azért, hogy az augusztusi – idén Európában, Párizsban megrendezésre kerülő – beszéd világbajnokságra kijussanak (első alkalom, hogy nem az USA-ban lesz).

Igen! Mivel a Zoom Webinárban maximálisan 100 résztvevő lehet, tudnunk kell előre, összesen mennyien leszünk. Ezért mindenkinek ki kell tölteni a jelentkezőlapot, függetlenül attól, hogy versenyző, szerepvállaló, vagy néző.

szurkoljunk együtt

Copyright © 2020 Ez a Beszéd – Szeged Toastmasters Klub | Adatkezelési Nyilatkozat