Rólunk

Toastmasters International

Mi az a Toastmasters?

A Toastmasters International egy 1924-ben alapított nonprofit oktatási szervezet, amelyet Ralph C.Smedley alapított Englewoodban (USA, Colorado). A szervezet világszintű klubhálózaton keresztül oktatja a nyilvános beszédet és a vezetői készségeket, tagsága meghaladja a 364.000-et 145 ország több mint 16.200 klubjában.

0 +
tag
0
ország
0 +
klub

A Toastmasters története

Ralph C Smedley

A Toastmasters beszédklub-sorozatként kezdődött Ralph C. Smedley szervezésében, az Egyesült Államokban, Illinois államban, Bloomingtonban, az YMCA (Fiatal Férfiak Keresztény Egyesülete) szolgálatában.

Az YMCA oktatási igazgatójaként Smedley szükségét látta, hogy a közösség tagjai megtanuljanak beszélni, megbeszéléseket vezetni, programokat tervezni, bizottságokban dolgozni, és segíteni akart nekik.

Smedley úgy döntött, hogy szervez egy klubot, ahol társas környezetben elsajátíthatják ezeket a készségeket, és a férfiak örömmel vették a kezdeményezést.

A csoportot Toastmasters Clubnak nevezte el. A “toastmaster” népszerű kifejezés volt, amely olyan személyre vonatkozott, aki banketteken és más alkalmakkor toast-ot mondott.

Smedley az újonnan szervezett YMCA-ban kezdett dolgozni a kaliforniai Santa Anaban, 1922-ben, és az első két évben az idejét a szervezet otthonának építésével töltötte.

Az a szenvedélye azonban, hogy segítsen másoknak megtanulni beszélni és vezetni, megmaradt. Miután az új YMCA épületet 1924 áprilisában megkeresztelték, bemutathatta kollégáinak a Toastmasters ötletét, és megszervezhette a Toastmasters klubot, amely végül a Toastmasters International 1. számú klubjává vált.

Az első találkozót az YMCA épületében, 1924. október 22-én tartották. A hír elterjedt Smedley Toastmasters klubjairól, és hamarosan a környező közösségek és más államok lakói azt kérdezték, hogyan alapíthatnák meg saját klubjukat.

A Toastmasters International küldetése

„Képessé tesszük az egyéneket arra, hogy hatékonyabb kommunikátorokká és vezetőkké váljanak.”

Kérdésed van?

Kattints a gombra
a további információkért

Shopping Basket